Elektriciteit

gallery/lampje_8x8

RVR voert al uw elektriciteit klussen uit met gecertificeerd personeel.

 

Elke elektrische installatie moet voldoen aan de elektrische norm NF C 15-100. De norm definieert alle verplichtingen met betrekking tot de vaststelling van stopcontacten, de regeling van stroomsterkten, het minimaal toegestane aantal stopcontacten per kamer of de installatie van verlichtingskringen. In het geval dat uw eigendom nieuw is en gecontroleerd dient te worden kunt u ons ook inschakelen.

De volledige installatie moet worden gevalideerd door de Consuel. De norm, zoals gedefinieerd, houdt rekening met de veiligheid en gezondheid van de bewoners, het zorgt er ook voor dat een huis optimaal functioneert.

Sinds 2012 is een andere norm essentieel geworden betreffende de veiligheid en tegelijkertijd de ecologische zorg: de standaard RT 2012. Nieuwe huizen zijn verplicht om aan bepaalde criteria te voldoen ook wat betreft luchtkwaliteit. Ook hierin gaan wij mee en kunnen u helpen.

Het verkrijgen van het certificaat is noodzakelijk als:

  • de elektrische installatie nieuw is : bijvoorbeeld in het geval van een nieuw huis of een gebouw dat voorheen niet was aangesloten op elektriciteit (garage, schuur, werkplaats, veranda, etc.);

  • de elektrische installatie is gewijzigd : bijvoorbeeld in het geval van een vermogensverandering of een reparatie van de bedrading;

  • de elektrische installatie is voltooid : de oorspronkelijke installatie is niet gewijzigd, maar er zijn extra verbindingen gemaakt (bijv. bedrading van een nieuwe kamer).

Maar natuurlijk leggen we graag die extra aansluiting in die achterste kamer voor u aan, of dat lichtje op zolder of in de grange.

gallery/elektrischeinstallatie
gallery/stoppenkast